Kataragama is een klein plaatsje in het Zuid-oosten van Sri Lanka. Een plek onaangetast door de burgeroorlog in die tijd. De plaats is namelijk heilig voor zowel boeddhisten, hindoes en moslims. In harmonie met elkaar maar ook wel een beetje met elkaar in competitie, want de tempels en de moskee staan vlak naast elkaar op het terrein. Wij hebben er de Kleine Perahera bezocht. Een festival als eerbetoon aan Boeddha’s belangrijkste relikwie in Sri Lanka, de heilige tand. De Grote Perahera is in Kandy. Het festival duurt 3 dagen. Indrukwekkend en vooral ook heel, heel erg gezellig.
Hier een video (niet meer helemaal volgens onze kwaliteitstandaard maar what the heck ;–) ).Over de auteur

Willst du immer weiter schweifen? Sieh, das Gute liegt so nah. Aardige jongen hoor die Johann Wolfgang von Goethe, maar hij zag ze ook niet altijd even scherp. Waarom het geluk dichtbij huis zoeken, als het ook ver weg kan? Ver weg, waar het leven en de mores zo anders zijn en daarom zoveel spannender...

Comments are closed.